Zamrażanie kontaktowe to jedna z najstarszych technik zamrażania żywności. W zamrażarkach poziomych, gotowy produkt układany jest w tacach mroźniczych, które następnie umieszczane są pomiędzy sekcje mrożenia. Sekcje te tworzą płyty zamrażalnicze, które dociskane są hydraulicznie. Układ hydrauliczny, w którym panuje wysokie ciśnienie oleju, przez cały cykl mrożenia utrzymuje stały docisk płyty, co przekłada się na dobry kontakt pomiędzy tacą, w której mieszczony jest produkt a płytami zamrażarki. Dzięki bezpośredniemu odparowaniu czynnika chłodniczego, krążącego wewnątrz płyt zamrażalniczych, możliwe jest odbieranie ciepła od zamrażanego produktu. Zamrażanie kontaktowe to najbardziej ekonomiczna pod względem zużycia energii technika zamrażania. W zamrażarkach płytowych możemy zamrażać: mięso, ryby czy owoce morza.
Oferujemy poziomowe szafy zamrażalnicze wraz z tacami oraz systemem rozładunku zamrożonego produktu. Urządzenia kompaktowe ze sterowaniem, do wpięcia w istniejący system chłodniczy lub z niezależnym agregatem chłodniczym, wyposażonym w skraplacz wodny lub powietrzny.
Załadunek towaru do mrożenia
Rozładunek towaru po mrożeniu
Produkt zamrożony
Cold Services Sp. z o.o. ul. Hutnicza 34 81-061 Gdynia
Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku, VIII Wydział Gospodarczy,
NIP 958 172 04 78 | REGON 520475812 | KRS 0000931331 | Kapitał zakładowy 5 100 zł
Infolinia: pon-pt od 08:00 do 16:00
+48 885 850 860
biuro@coldservices.pl